Home » Spel » Spela på E-sport

shutterstock_182839520

”Spel på spel” skulle man kunna säga. Spel till dator och konsoler är en otroligt stor marknad med många inbitna spelare. Det är knappast förvånande att folk började tävla mot varandra i spel, det var ju en del av de gamla arkadmaskinerna när de först började komma ut, att få bäst high score. Men idag har vi tagit detta ett steg längre och faktiskt börjat se på spel som en sport.

De som förespråkar detta brukar oftast säga att dessa spel kräver en hel del av sina spelare, inte nog med att man måste ha hand öga koordination, många spel kräver dessutom en hel del taktiskt tänkande, samarbete och reaktionsförmåga. Av dessa anledningar så kan man anse att spel kan vara en sport på samma sätt som något som schack kan vara en sport, bara en mer cerebral sådan.

Detta tycke och tänkande har även nått många av de största spelbolagen man kan hitta på nätet idag. Fler och fler har börjat inkludera spel på e-sport matcher och turneringar.

Ett av de första spelen som det började erbjudas odds på var League of Legends, detta blev tillgängligt på en del sajter ett tag innan gruppspelet i världsfinalen började, som i helgen spelades klart och inväntar nu kvartsfinalerna som börjar imorgon, torsdag 15/10.

Precis som i alla vanliga sporter gäller det att man har koll på ett och annat för att säkert kunna satsa pengar på dessa matcher. Är man helt oinsatt men villig att prova något nytt kan man alltid läsa upp sig på sajter som GosuGamers.com.

Ju mer information man sitter inne på desto bättre val kommer man att kunna göra.

Kategorier